Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Waarom een bedrijfswaardering?

Hoeveel is mijn bedrijf waard? En wat als ik wil verkopen? Hoe zorgt u ervoor dat u alles eruit haalt wat erin zit? Bij de verkoop of aankoop van een bedrijf is het belangrijk om te weten wat de waarde van de onderneming is. Ook bij een geschil met een medeaandeelhouder of bij een echtscheiding is een waardebepaling door een onafhankelijke derde een belangrijk instrument in de onderhandelingen.

Een bedrijfswaardering vraagt om specialistische kennis. Onze consultants van Coralis adviseren u daar graag bij. Het realiseren van een maximale verkoopopbrengst is belangrijk. U wilt niet dat uw onderneming te laag wordt gewaardeerd, maar ook niet dat een te hoge waardering de kans op een succesvolle verkoop in de weg staat. Of andersom: u wilt een concurrent kopen, maar zo objectief mogelijk bepalen of u niet teveel betaalt. Is er synergievoordeel te behalen? Of is er overlap in klantenbestand, waar u niet voor wilt betalen? Ons uitgangspunt bij uw bedrijfswaardering is het kijken naar uw unieke verhaal achter de cijfers, maar ook waar u nog waarde kunt toevoegen om een zo gunstig mogelijke verkoopopbrengst in de toekomst te creëren.

Wij hebben een waarderingsdeskundige (Register Valuator) in huis met de kennis en ervaring die hiervoor nodig is. Hij neemt u mee in het traject en gaat samen met u voor het beste resultaat.

Wanneer een waardebepaling?

Een waardebepaling is belangrijk in de volgende situaties:

  • Verkoopklaar maken van uw onderneming;
  • Algehele of partiële verkoop van uw onderneming;
  • Uitruil van aandelen;
  • Management buyout (MBO) of management buy-in (MBI);
  • Uitkoop van (minderheids)aandeelhouders;
  • Toe- en uittreding van directieleden / medewerkers;
  • Echtscheiding (ook second opinion);
  • Aankoop van een onderneming

Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij u na het afronden van een waardebepaling in het vervolgtraject ook bijstaan.

Bent u benieuwd naar de waarde van uw bedrijf? Laat u adviseren en vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend adviesgesprek