Waarom maak ik eigenlijk een jaarrekening?

Waarom maak ik eigenlijk een jaarrekening?

Ieder jaar heeft Zoë een afspraak met ons om de jaarrekening van haar koekjesfabriek te bespreken. Na afloop van de bespreking is alles haar helemaal duidelijk, maar wanneer ze een maand later nogmaals de jaarrekening erbij pakt, is veel van de uitleg weer vervaagd. Een jaar later, als Zoë de jaarrekening weer gaat bespreken, is alles weer net zo onduidelijk als het jaar ervoor. Ze begrijpt nog steeds veel dingen niet en vraagt weer naar de items die ze vorig jaar ook lastig vond, maar ergens schaamt ze zich daar een beetje voor. Eigenlijk durft ze niet meer overal naar te vragen. Jammer en totaal niet nodig! Want wij willen juist helpen en willen juist dat jij wel vragen stelt! Want juist door vragen, kunnen we jou als ondernemer optimaal ondersteunen en adviseren.

Meest gestelde vragen

Wij merken dat Zoë hierin niet alleen is en komen dit ook veel tegen bij onze klanten. Daarom willen we stilstaan bij de jaarrekening en bij de meest gestelde vragen die wij vaak krijgen. Waarom maak je eigenlijk een jaarrekening en hoe kom je van je eigen administratie tot de jaarrekening? Daarnaast willen we ook de belangrijkste onderwerpen uitleggen die in de jaarrekening aan bod komen, zoals: de ratio’s, de balans, de winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht.

Op die manier hopen wij dat jij als ondernemer nog beter begrijpt wat er precies in de jaarrekening staat. En mocht je na het lezen van deze informatie nog steeds vragen hebben? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen, want juist de jaarrekening is voor ons een belangrijk vertrekpunt voor verder advies. Want naast onze inhoudelijke financiële adviesrol denken wij graag met je mee en helpen we bij het signaleren van kansen; in iedere fase van jouw onderneming. Zo kijken we verder dan vandaag en kijken we samen naar de toekomst!

De onderwerpen die aan bod komen zijn: