Machtiging e-Herkenning voor APG

Machtiging e-Herkenning voor APG

eHerkenning is een online methode voor ondernemers om veilig in te loggen bij ruim 400 organisaties in de (semi-)publieke sector. De overheid heeft ervoor gekozen om sommige diensten alleen via eHerkenning beschikbaar te stellen. Voor sommige instanties moet Peopleprofs hiervoor gemachtigd worden.

Een inlogmiddel van eHerkenning is persoonsgebonden. Het kan niet worden gedeeld of overgedragen. U vraagt eHerkenning dan ook per persoon en per dienst aan. Voor diensten met een betrouwbaarheidsniveau 2 of hoger, zijn machtigingen verplicht. Voor u, en voor alle medewerkers die namens uw bedrijf zakendoen met de overheid.

Zo ook voor APG, per 1 juli 2021 kunnen gebruikers van het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP) van APG alleen nog inloggen met eHerkenning.  Het is dus van belang dat Peopleprofs hiervoor gemachtigd wordt. Om het voor klanten makkelijk te maken om te machtigen, ontvangt u vanuit APG een antwoordkaart welke ondertekend teruggestuurd dient te worden middels de bijgesloten antwoordenvelop. Zonder machtiging kan Peopleprofs binnenkort niet meer inloggen in SWP.

Dit geldt voor de pensioenfondsen bpfBOUW, BPF Schoonmaak, ABP, SPW, PWRI en Pensioenfonds Architectenbureaus.

Heeft u hier hulp bij nodig? Peopleprofs helpt u graag!

Neem contact op met Peopleprofs