Het aanvraagloket voor de NOW 3.3 (vijfde aanvraagperiode) is per 6 mei 2021 open!

Vanaf 6 mei kan de NOW 3.3 aangevraagd worden, welke voorziet in een tegemoetkoming voor de loonkosten van april, mei en juni 2021. Benieuwd wat je hiervoor moet doen en waar je op moet letten? Lees dan hieronder verder.

De insteek van de NOW regeling is wederom gelijk gebleven. Het is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden met als doel de werkgelegenheid zoveel mogelijk te behouden.

De NOW 3.3 voorziet in een tegemoetkoming voor de loonkosten van april, mei en juni 2021. De tegemoetkoming voor deze drie maanden bedraagt maximaal 85% van de loonsom, gerelateerd aan het omzetverlies. Voor de berekening van de tegemoetkoming gaat het UWV uit van de loonsom van juni 2020. De tegemoetkoming kan vanaf 6 mei tot en met 30 juni 2021 bij het UWV worden aangevraagd.

Omzetverlies

Wanneer er sprake is van een omzetverlies van minimaal 20% kan je aanspraak doen op de NOW 3.3. De omzetdaling wordt op de dezelfde manier als de vorige aanvraagperiode berekend. Dit betreft de netto omzet van het drie maand gemiddelde van 2019.

Heb je tegemoetkoming ontvangen voor de vierde aanvraagperiode (NOW 3.2  januari-februari-maart)?

Dan moeten de drie maanden van de vijfde aanvraagperiode aansluiten op de drie maanden uit de vierde aanvraagperiode.

Heb je geen tegemoetkoming ontvangen voor de vierde aanvraagperiode (NOW 3.2 januari-februari-maart)?

Dan kan je kiezen uit omzetverlies vanaf:
– 1 april: je geeft het percentage omzetverlies door over april, mei en juni 2021.
– 1 mei: je geeft het percentage omzetverlies door over mei, juni, juli 2021.
– 1 juni: je geeft het percentage omzetverlies door over juni, juli, augustus 2021.

Is er bij jouw onderneming sprake van een omzetverlies van minimaal 20% en wil je graag gebruiken maken van deze regeling? Neem dan contact op met Kim Krieger. Je kunt haar een e-mail sturen of onderstaand contactformulier invullen. Uiteraard kun je ook contact met haar opnemen voor meer informatie over de NOW-regeling.

Neem contact op met Kim Krieger

  Anderen bekeken ook

  Voortzetting van steunmaatregelen

  15 juni 2021

  De afgelopen perioden hebben wij je met regelmaat geïnformeerd over de overheidsmaatregelen voor ondernemers inzake de Corona – crisis. Maatregelen die met grote snelheid door de overheid werden genomen en uitgevoerd. Dit met alle onzekerheden en onmogelijkheden van dien, veranderingen buitelden over elkaar heen.

  Uiteindelijk is er een pakket maatregelen ontstaan dat door de belastingdienst flexibel en generiek is toegepast. Gedurende de crisis is er steeds meer duidelijkheid en lijn in de genomen maatregelen gekomen. Al zullen er altijd situaties blijven waarbij het voor de ondernemer ongelukkig uitkomt.

  De onderwerpen die we in de nieuwsbrief behandelen, zijn:

  • Terugbetaling uitgestelde belasting (en andere regelingen);
  • Tegemoetkoming Vaste Lasten 3;
  • Urencriterium;
  • DGA – loon;
  • NOW3 update.

  ZMGroep start samenwerking met Muntinga & Partners

  22 maart 2021

  Sinds 1 maart 2021 is ZMGroep een samenwerking gestart met Muntinga & Partners; een financieel administratie- en advieskantoor in Baarn. Door de versterking en ondersteuning vanuit ZMGroep wil Muntinga & Partners haar dienstverlening verder uitbreiden, zodat zij breder inzetbaar wordt voor haar klanten en zij haar klant daardoor nog beter kan bedienen. Persoonlijke aandacht en deskundigheid staan hierbij uiteraard altijd centraal!

  Het aanvraagloket voor de NOW 3.2 (vierde aanvraagperiode) is per 15 februari 2021 open!

  15 februari 2021

  Vanaf 15 februari kun je de NOW 3.2 aanvragen, welke voorziet in een tegemoetkoming voor de loonkosten van januari, februari en maart 2021. Benieuwd wat je hiervoor moet doen? En waar je op moet letten? Lees dan hier meer informatie.