NOW2.0 - Inspanningsverplichting

Inspanningsverplichting NOW 2.0

Graag willen we je informeren over de inspanningsverplichting van de NOW 2.0 regeling.

Bij de aanvraag van de NOW 2.0 (deze kun je nog tot 31 augustus aanvragen!) heb je getekend voor de verplichting om je als werkgever in te spannen om je medewerkers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Deze inspanningsverplichting richt zich op het voorkomen van werkloosheid. De veranderingen in de samenleving en de economie vragen om een andere manier van werken of zelfs ander werk. Het is belangrijk om medewerkers hierop voor te bereiden. Maar wat houdt deze inspanningsverplichting nou in?

Ontwikkeladvies of scholing

Je bent verplicht medewerkers te stimuleren om deel te nemen aan een ontwikkeladvies of aan scholing. Om werkgevers hierbij te helpen, heeft het kabinet de regeling ‘NL leert door’ geïntroduceerd. De regeling ‘NL leert door’ biedt zowel werkenden als werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk.

Vanaf 1 augustus kunnen werkenden en werkzoekenden een gratis ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Via deze website kunnen medewerkers een gratis ontwikkeladvies aanvragen.

Daarnaast is het dit najaar mogelijk om gratis (online) scholingsactiviteiten te volgen. Er kan gekozen worden voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit onderdeel van de regeling wordt op dit moment nog verder uitgewerkt. Uiteraard zullen wij je informeren wanneer de verdere uitwerking van de (online) scholingsactiviteiten bekend is.

Informeer je medewerkers over bovenstaande regeling en geef aan waar ze alle informatie nog eens terug kunnen lezen. Op de website van ‘NL leert door’ vind je actuele informatie over de regeling.

Tip! Leg vast hoe je uitvoer hebt gegeven aan deze inspanningsverplichting. Zorg dat je de medewerkers aantoonbaar/schriftelijk hebt geïnformeerd over deze nieuwe maatregel. Ook raden wij aan om in individuele personeelsgesprekken hier extra aandacht aan te geven.

Heb je ondersteuning nodig bij het opstellen van informatie voor je medewerkers of andere vragen over de inspanningsverplichting? Neem dan contact op met Joy Jongerius, 06-15653122

Anderen bekeken ook

Uitnodiging: Aanvraag TVL

20 augustus 2020

Omdat we je heel graag willen helpen met de aanvraag, organiseren wij op woensdag 2 september van 09.00-12.00 uur, een TVL-inloopochtend. Tijdens deze ochtend zullen onze collega’s Jan-Willem Smit en Inge Pelt samen met jou de TVL-aanvraag in orde maken  Omdat de TVL-aanvraag invloed kan hebben op de (eventuele) NOW 2.0 aanvraag, zal ook collega Joy Jongerius van Peopleprofs die ochtend aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Deze ochtend is geheel gratis, want wij willen er graag voor jou zijn!

Loket NOW 2.0 is open

30 juni 2020

Het loket voor NOW 2.0 is vanaf 6 juli 2020 open gegaan. Je hebt tot en met 31 augustus 2020 de tijd om de NOW 2.0 aan te vragen. De NOW 2.0 voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor vier maanden, namelijk v.a. 1 juni tot en met 30 september 2020. Wanneer het UWV de aanvraag positief beoordeelt, keren zij een voorschot van 80% uit in maximaal twee termijnen. Achteraf wordt vastgesteld wat de werkelijke daling in de omzet is geweest en vindt een eventuele correctie plaats in de hoogte van de tegemoetkoming.

Benieuwd wat je precies moet doen en hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

Subsidie Praktijkleren

4 juni 2020

Heb jij dit jaar een leerling in dienst gehad of heb je nu nog iemand in dienst? Weet dan dat je voor deze leerling subsidie kan ontvangen! Wij helpen je graag om dit voor jou in orde te maken, zodat je deze subsidie ook daadwerkelijk ontvangt.

Wil je jouw voordeel niet laten lopen? Wij kunnen de subsidieaanvraag tot en met 16 september 2020, 17.00 uur indienen.