Nieuwe #vraaghetZM: Waarom maak ik eigenlijk een jaarrekening?

Iedere maand proberen wij in onze nieuwe rubriek #vraaghetZM een antwoord te geven op een vraag die wij van onze klanten krijgen. Hiermee willen we inspelen op onderwerpen die op relevant zijn voor jou en andere ondernemers om je nog beter van dienst te zijn.

Deze maand is het onderwerp de jaarrekening en de meest gestelde vragen die wij vaak krijgen. Waarom maak je eigenlijk een jaarrekening en hoe kom je van je eigen administratie tot de jaarrekening? Daarnaast willen we ook de belangrijkste onderwerpen uitleggen die in de jaarrekening aan bod komen, zoals: de ratio’s, de balans, de winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht. Op die manier hopen wij dat jij als ondernemer nog beter begrijpt wat er precies in de jaarrekening staat.

Anderen bekeken ook

UBO-registratie

25 november 2021

UBO staat voor ‘ultimate beneficial owner’ (de ‘uiteindelijke belanghebbende’). Dit is de natuurlijke persoon die die meer dan 25% zeggenschap hebben in een organisatie of uiteindelijke eigenaar zijn van een organisatie. Een groot gedeelte van de Nederlandse organisaties dienen hun UBO’s in te schrijven in het UBO-register.

Maar wat is een UBO precies? En krijgt jouw organisatie hier ook mee te maken? Voor wie geldt deze registratieplicht en wat als je het niet doet? 

Lees alle informatie over de UBO hier. 

 

Belastingschulden – wat betekent dit voor jou en jouw onderneming?

23 november 2021

Tijdens de coronacrisis heeft de Belastingdienst geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met de situatie van alle ondernemers. Dit, door de fiscale steunmaatregelen van het kabinet zo goed mogelijk uit te voeren en aan den de andere kant door het gewone werk soms anders aan te pakken. Zo heeft de invordering van belastingschulden vanaf maart 2020 grotendeels stilgelegen. Doordat de beperkende coronamaatregelen nu versoepeld zijn en het economische leven weer een beetje op gang komt, pakken zij de invorderingswerkzaamheden geleidelijk weer op.

Wat betekent dit voor jou en jouw onderneming? Wat betekent dit als je corona-uitstel had? Waar dien je op te letten?

UPDATE: Definitieve berekening NOW-2

23 november 2021

Met dit bericht willen we je een update over de verplichte verklaringen voor de afrekening van de NOW-2. geven. Omtrent de regelgeving rond de verklaringen voor de NOW-2 is dit niet eenvoudig. De regelgeving is complex. Van ons als accountant wordt eens te meer gevraagd of we “de hoeder van het maatschappelijk verkeer” willen zijn.

Wij vertrouwen erop je met dit bericht toch een helder inzicht te geven in werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd voor de verklaring en geven we je uiteraard met alle plezier nadere toelichting. De onderwerpen die we behandelen, zijn:

  • Verklaring inzake NOW – 2
  • Aangevraagd ondersteuningsbedrag < €25.000
  • Aangevraagd ondersteuningsbedrag €25.000 tot €125.000
  • Aangevraagd bedrag > €125.000
  • Wat kun je van ons verwachten?