Minimumloon stijgt 1,6% per 1 juli 2020

De stijging van het minimumloon betreft geen coronamaatregel, maar vinden wij wel belangrijk om te vermelden, omdat dit ook voor veel ondernemers geldt. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het wettelijk minimumloon per 1 juli 2020 gepubliceerd in de Staatscourant. Er zijn standaardbedragen per maand, per week en per dag. Er is geen vast minimumloon per uur. Je deelt daarvoor het minimumloon per week door het aantal uur dat in jouw organisatie een fulltime werkweek is (36, 38 of 40 uur). De uitkeringen van de sociale verzekeringen zijn aan het wettelijk minimumloon gekoppeld, dus die stijgen mee.

Vaste percentages voor jongere werknemers
Jongeren onder de 21 jaar hebben recht op een percentage van het wettelijk minimumloon. Voor werknemers van 18, 19 of 20 jaar die een arbeidsovereenkomst hebben in verband met een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) gelden lagere minimumbedragen. Hieronder staan alle bedragen voor de 2e helft van 2020 op een rijtje.

Vragen? 
Heb je hier vragen over? Laat het ons weten en stuur ons een e-mail.

Let op! Indien Peopleprofs de salarisadministratie voor jou verzorgt, hoef je niets aan hen door te geven. De medewerkers, welke volgens de minimumloon-schaal worden verloond, gaan automatisch mee met de verhoging. Wanneer een salaris onder het minimumloon komt door de verhoging, dan zullen zij dit aanpassen.