Het aanvraagloket voor de NOW 3.2 (vierde aanvraagperiode) is per 15 februari 2021 open!

Vanaf 15 februari kun je de NOW 3.2 aanvragen, welke voorziet in een tegemoetkoming voor de loonkosten van januari, februari en maart 2021. Benieuwd wat je hiervoor moet doen? En waar je op moet letten? Lees dan hieronder verder.

De insteek van de NOW-regeling is wederom gelijk gebleven. Het is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden met als doel de werkgelegenheid zoveel mogelijk te behouden.

De NOW 3.2 voorziet in een tegemoetkoming voor de loonkosten van januari, februari en maart 2021. De tegemoetkoming voor deze drie maanden bedraagt maximaal 85% van de loonsom, gerelateerd aan het omzetverlies. Voor de berekening van de tegemoetkoming gaat het UWV uit van de loonsom van juni 2020. De tegemoetkoming kan vanaf 15 februari tot en met 14 maart 2021 bij het UWV worden aangevraagd.

Omzetverlies

Wanneer er sprake is van een omzetverlies van minimaal 20% kan je aanspraak doen op de NOW 3.2. De omzetdaling wordt op de dezelfde manier als de vorige aanvraagperiode berekend. Dit betreft de netto omzet van het drie maand gemiddelde van 2019.

Heb je tegemoetkoming ontvangen voor de derde aanvraagperiode (NOW 3.1 oktober-november-december)?

Dan moeten de drie maanden van de vierde aanvraagperiode aansluiten op de drie maanden uit de derde aanvraagperiode.

Heb je geen tegemoetkoming ontvangen voor de derde aanvraagperiode (NOW 3.1 oktober-november-december)?

Dan kan je kiezen voor een periode voor het omzetverlies:

 • 1 januari: je geeft het percentage omzetverlies door over januari, februari en maart 2021.
 • 1 februari: je geeft het percentage omzetverlies door over februari, maart en april 2021.
 • 1 maart: je geeft het percentage omzetverlies door over maart, april en mei 2021.

Is er bij jouw onderneming sprake van een omzetverlies van minimaal 20% en wil je graag gebruiken maken van deze regeling? Neem dan contact op met Joy Jongerius. Je kunt haar een e-mail sturen of onderstaand contactformulier invullen. Uiteraard kun je ook contact met haar opnemen voor meer informatie over de NOW-regeling.

Neem contact op met Joy Jongerius

  Anderen bekeken ook

  UPDATE: Definitieve berekening NOW-1

  30 november 2020

  Met dit bericht willen we je een update over de verplichte verklaringen voor de afrekening van de NOW-1. geven.  In alle berichten die we de afgelopen maanden hebben geplaatst, hebben we geprobeerd een verhaal in heldere taal weer te geven. Omtrent de regelgeving rond de verklaringen voor de NOW-1 is dit niet eenvoudig. De regelgeving is complex. Van ons als accountant wordt eens te meer gevraagd of we “de hoeder van het maatschappelijk verkeer” willen zijn.

  Wij vertrouwen erop je met dit bericht toch een helder inzicht te geven in werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd voor de verklaring en geven we je uiteraard met alle plezier nadere toelichting. De onderwerpen die we behandelen, zijn:

  • Verklaring inzake NOW – 1
  • Aangevraagd ondersteuningsbedrag < €25.000
  • Aangevraagd ondersteuningsbedrag €25.000 tot €125.000
  • Aangevraagd bedrag > €125.000
  • Wat kun je van ons verwachten?

  Extra informatie NOW 3.0

  6 oktober 2020

  Vorige week is er nieuwe informatie over de NOW regeling gepubliceerd. Doormiddel van dit bericht willen wij jou graag informeren over wat dit voor jou en jouw onderneming betekent en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. We staan stil bij :

  • de definitieve berekening van de NOW 1.0 die vanaf 7 oktober aangevraagd kan worden
  • de NOW 3.0. regeling per 1 oktober 2020. Wat houdt dit in en wat betekent dit voor jou als ondernemer?

  Uitnodiging: Aanvraag TVL

  20 augustus 2020

  Omdat we je heel graag willen helpen met de aanvraag, organiseren wij op woensdag 2 september van 09.00-12.00 uur, een TVL-inloopochtend. Tijdens deze ochtend zullen onze collega’s Jan-Willem Smit en Inge Pelt samen met jou de TVL-aanvraag in orde maken  Omdat de TVL-aanvraag invloed kan hebben op de (eventuele) NOW 2.0 aanvraag, zal ook collega Joy Jongerius van Peopleprofs die ochtend aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Deze ochtend is geheel gratis, want wij willen er graag voor jou zijn!