Waar dien jij als ondernemer in 2021 rekening mee te houden?

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Wat zal 2021 jou als ondernemer brengen? In dit bericht willen we stilstaan bij een paar belangrijke tips en aandachtspunten waar jij als ondernemer in 2021 rekening mee dient te houden. Wij proberen in ieder nieuwsbericht het zo overzichtelijk mogelijk voor jou te maken en daarom wordt ieder onderwerp geïllustreerd met een fictieve ondernemer, waardoor het voor jou duidelijk is wat deze maatregelen/onderwerpen voor jou als ondernemer kunnen betekenen. De onderwerpen die we in dit nieuwsbericht behandelen, zijn:

 • Welke aankomende deadlines in 2021 zijn voor jou als ondernemer belangrijk?
 • Hoe kun je als ondernemer juist in deze moeilijke tijden fiscaal optimaal investeren?
 • Verlies uit de onderneming, wat kun je hiermee doen?
 • Brexit en de gevolgen voor de aangifte btw

Daarnaast willen we graag nog extra aandacht besteden aan onze nieuwe rubriek: #vraaghetZM. Iedere maand stellen wij een nieuwsbrief/nieuwsbericht op met onderwerpen die aansluiten bij jou als ondernemer. Om het nog relevanter en interessanter voor jou te maken, willen wij deze nieuwe rubriek in het leven roepen. In deze rubriek zullen wij antwoord geven op alle vragen die wij van jou als ondernemer krijgen. Dus heb jij een vraag waar jij graag een antwoord op wil? Laat het ons hier weten.

Wil je meer informatie over de toepassing van één of meer tips en/of aandachtspunten uit dit nieuwsbericht? Of heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze fiscalisten: Erwin GritterNicole Metz en Casper Lacroix. Zij helpen je graag verder!

Anderen bekeken ook

Belangrijke tips en aandachtspunten voor jou als ondernemer

18 maart 2021

Deze maand willen we jou een paar belangrijke tips en aandachtspunten meegeven waar jij als ondernemer voordeel van kunt hebben. Wij proberen in iedere nieuwsbericht het zo overzichtelijk mogelijk voor jou te maken en daarom wordt ieder onderwerp geïllustreerd met een fictieve ondernemer, waardoor het voor jou duidelijk is wat deze maatregelen/onderwerpen voor jou kunnen betekenen.

De onderwerpen die we in dit nieuwsbericht behandelen, zijn:

  Eindejaarstips 2020

  3 december 2020

  Het is bijna 2021 en wat was het een turbulent jaar. In dit bericht willen we je graag wat eindejaarstips geven. Welke acties kun je het best nog voor het eind van dit jaar ondernemen en welke zaken kun je het best uitstellen tot volgend jaar om bestaande en nieuwe fiscale faciliteiten te benutten?

  Wij hebben een selectie gemaakt van de belangrijkste tips en aandachtspunten. Hierbij baseren wij ons voornamelijk op het pakket Belastingplan 2021 en eerdere wetsvoorstellen. We hebben de volgende tips voor je op een rijtje gezet en zullen deze uitleggen door middel van een case. Hierdoor heb je een duidelijk beeld van wat deze tips eventueel voor jou kunnen betekenen.

  • Tip voor de BV – wel of geen fiscale eenheid VPB?
  • Tip voor de DGA – Wet excessief lenen bij de eigen BV: woning verkopen aan BV
  • Tip voor alle belastingplichtigen – Startersvrijstelling overdrachtsbelasting; wacht met het kopen van een woning
  • Lening voor de eigen woning in box 1 of in box 3?
  • Verhoging overdrachtsbelasting voor beleggers in woningen
  • Tip voor de IB ondernemer – Btw-correctie privégebruik auto van de zaak
  • Tip voor de werkgever/werknemer – Koop nog dit jaar een elektrische auto
  • Betaal belastingaanslagen vóór 1 januari 2021
  • Schenk vóór 1 januari 2021
  • Doe grote aankopen vóór 1 januari 2021

  Extra informatie NOW 3.0

  6 oktober 2020

  Vorige week is er nieuwe informatie over de NOW regeling gepubliceerd. Doormiddel van dit bericht willen wij jou graag informeren over wat dit voor jou en jouw onderneming betekent en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. We staan stil bij :

  • de definitieve berekening van de NOW 1.0 die vanaf 7 oktober aangevraagd kan worden
  • de NOW 3.0. regeling per 1 oktober 2020. Wat houdt dit in en wat betekent dit voor jou als ondernemer?