Beste relatie,

Graag attenderen we je nog op bovenstaande uitnodiging. De aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is al enige tijd mogelijk. Wij krijgen heel vaak de vraag of wij deze aanvraag ook kunnen verzorgen. Dit is logisch, omdat wij al veel van de gegevens beschikbaar hebben. Echter in tegenstelling tot voorgaande regelingen is het bij deze aanvraag op dit moment nog niet mogelijk om deze als intermediair voor jou te verzorgen.

Waarom niet?

Een aanvraag moet gedaan worden met de DigiD van de ondernemer zelf. Wij beschikken niet over jouw DigiD en wij zijn ook van mening dat deze DigiD-gegevens niet met ons gedeeld moeten worden, aangezien deze privé zijn.

Hoe kunnen wij jou toch helpen? 

Omdat we je heel graag willen helpen met de aanvraag, organiseren wij op woensdag 2 september van 09.00-12.00 uur, een TVL-inloopochtend. Tijdens deze ochtend zullen onze collega’s Jan-Willem Smit en Inge Pelt samen met jou de TVL-aanvraag in orde maken  Omdat de TVL-aanvraag invloed kan hebben op de (eventuele) NOW 2.0 aanvraag, zal ook collega Joy Jongerius van Peopleprofs die ochtend aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Deze ochtend is geheel gratis, want wij willen er graag voor jou zijn!

Schrijf je in!

Doordat we je zo goed mogelijk willen helpen, is het noodzakelijk dat je je van tevoren inschrijft voor de inloopochtend. Dit kun je hier doen. Hierdoor kunnen wij alles zo spoedig mogelijk laten verlopen en kunnen wij de coronamaatregelen goed naleven.

Wat moet je meenemen voor de inloopochtend? En hoe lang duurt het? 

De aanvraag zal ongeveer een half uurtje duren.
Let op! Sta je persoonlijk ingeschreven als bestuurder van de vennootschap waar je de TVL voor wilt aanvragen? Dan kun je de aanvraag met jouw DigiD regelen. Is dit niet het geval (denk aan een Werkmaatschappij met Holdingstructuur) dan dien je eHerkenning aan te vragen, van tenminste niveau 1. Dit kun je hier doen. Dit zal ongeveer 3 dagen duren.

Verder hebben wij de volgende gegevens van je nodig:

 • BTW-aangifte Q2 en Q3 2019 + Q2 2020
 • Jouw bankrekeningnummer

Twijfel je of je in aanmerking komt voor de TVL, kijk dan hier.  Kom je er niet uit of heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met Jan Willem Smit – 06-17428547 Hij zal aan de hand van de SBI-code van jouw organisatie kijken of je in aanmerking komt voor deze regeling.

Let op! Je dient minimaal 30% omzetverlies te hebben, wil je in aanmerking komen voor deze aanvraag. 

Schrijf je in voor de TVL-inloopochtend

  Anderen bekeken ook

  UPDATE: Definitieve berekening NOW-1

  30 november 2020

  Met dit bericht willen we je een update over de verplichte verklaringen voor de afrekening van de NOW-1. geven.  In alle berichten die we de afgelopen maanden hebben geplaatst, hebben we geprobeerd een verhaal in heldere taal weer te geven. Omtrent de regelgeving rond de verklaringen voor de NOW-1 is dit niet eenvoudig. De regelgeving is complex. Van ons als accountant wordt eens te meer gevraagd of we “de hoeder van het maatschappelijk verkeer” willen zijn.

  Wij vertrouwen erop je met dit bericht toch een helder inzicht te geven in werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd voor de verklaring en geven we je uiteraard met alle plezier nadere toelichting. De onderwerpen die we behandelen, zijn:

  • Verklaring inzake NOW – 1
  • Aangevraagd ondersteuningsbedrag < €25.000
  • Aangevraagd ondersteuningsbedrag €25.000 tot €125.000
  • Aangevraagd bedrag > €125.000
  • Wat kun je van ons verwachten?

  Extra informatie NOW 3.0

  6 oktober 2020

  Vorige week is er nieuwe informatie over de NOW regeling gepubliceerd. Doormiddel van dit bericht willen wij jou graag informeren over wat dit voor jou en jouw onderneming betekent en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. We staan stil bij :

  • de definitieve berekening van de NOW 1.0 die vanaf 7 oktober aangevraagd kan worden
  • de NOW 3.0. regeling per 1 oktober 2020. Wat houdt dit in en wat betekent dit voor jou als ondernemer?

  NOW 2.0 – Inspanningsverplichting

  17 augustus 2020

  Graag willen we je informeren over de inspanningsverplichting van de NOW 2.0 regeling.

  Bij de aanvraag van de NOW 2.0 (deze kun je nog tot 31 augustus aanvragen!) heb je getekend voor de verplichting om je als werkgever in te spannen om je medewerkers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Deze inspanningsverplichting richt zich op het voorkomen van werkloosheid. De veranderingen in de samenleving en de economie vragen om een andere manier van werken of zelfs ander werk. Het is belangrijk om medewerkers hierop voor te bereiden. Maar wat houdt deze inspanningsverplichting nou in?