Beste relatie,

Graag attenderen we je nog op bovenstaande uitnodiging. De aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is al enige tijd mogelijk. Wij krijgen heel vaak de vraag of wij deze aanvraag ook kunnen verzorgen. Dit is logisch, omdat wij al veel van de gegevens beschikbaar hebben. Echter in tegenstelling tot voorgaande regelingen is het bij deze aanvraag op dit moment nog niet mogelijk om deze als intermediair voor jou te verzorgen.

Waarom niet?

Een aanvraag moet gedaan worden met de DigiD van de ondernemer zelf. Wij beschikken niet over jouw DigiD en wij zijn ook van mening dat deze DigiD-gegevens niet met ons gedeeld moeten worden, aangezien deze privé zijn.

Hoe kunnen wij jou toch helpen? 

Omdat we je heel graag willen helpen met de aanvraag, organiseren wij op woensdag 2 september van 09.00-12.00 uur, een TVL-inloopochtend. Tijdens deze ochtend zullen onze collega’s Jan-Willem Smit en Inge Pelt samen met jou de TVL-aanvraag in orde maken  Omdat de TVL-aanvraag invloed kan hebben op de (eventuele) NOW 2.0 aanvraag, zal ook collega Joy Jongerius van Peopleprofs die ochtend aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Deze ochtend is geheel gratis, want wij willen er graag voor jou zijn!

Schrijf je in!

Doordat we je zo goed mogelijk willen helpen, is het noodzakelijk dat je je van tevoren inschrijft voor de inloopochtend. Dit kun je hier doen. Hierdoor kunnen wij alles zo spoedig mogelijk laten verlopen en kunnen wij de coronamaatregelen goed naleven.

Wat moet je meenemen voor de inloopochtend? En hoe lang duurt het? 

De aanvraag zal ongeveer een half uurtje duren.
Let op! Sta je persoonlijk ingeschreven als bestuurder van de vennootschap waar je de TVL voor wilt aanvragen? Dan kun je de aanvraag met jouw DigiD regelen. Is dit niet het geval (denk aan een Werkmaatschappij met Holdingstructuur) dan dien je eHerkenning aan te vragen, van tenminste niveau 1. Dit kun je hier doen. Dit zal ongeveer 3 dagen duren.

Verder hebben wij de volgende gegevens van je nodig:

  • BTW-aangifte Q2 en Q3 2019 + Q2 2020
  • Jouw bankrekeningnummer

Twijfel je of je in aanmerking komt voor de TVL, kijk dan hier.  Kom je er niet uit of heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met Jan Willem Smit – 06-17428547 Hij zal aan de hand van de SBI-code van jouw organisatie kijken of je in aanmerking komt voor deze regeling.

Let op! Je dient minimaal 30% omzetverlies te hebben, wil je in aanmerking komen voor deze aanvraag. 

Schrijf je in voor de TVL-inloopochtend

Anderen bekeken ook

NOW 2.0 – Inspanningsverplichting

17 augustus 2020

Graag willen we je informeren over de inspanningsverplichting van de NOW 2.0 regeling.

Bij de aanvraag van de NOW 2.0 (deze kun je nog tot 31 augustus aanvragen!) heb je getekend voor de verplichting om je als werkgever in te spannen om je medewerkers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Deze inspanningsverplichting richt zich op het voorkomen van werkloosheid. De veranderingen in de samenleving en de economie vragen om een andere manier van werken of zelfs ander werk. Het is belangrijk om medewerkers hierop voor te bereiden. Maar wat houdt deze inspanningsverplichting nou in?

Loket NOW 2.0 is open

30 juni 2020

Het loket voor NOW 2.0 is vanaf 6 juli 2020 open gegaan. Je hebt tot en met 31 augustus 2020 de tijd om de NOW 2.0 aan te vragen. De NOW 2.0 voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor vier maanden, namelijk v.a. 1 juni tot en met 30 september 2020. Wanneer het UWV de aanvraag positief beoordeelt, keren zij een voorschot van 80% uit in maximaal twee termijnen. Achteraf wordt vastgesteld wat de werkelijke daling in de omzet is geweest en vindt een eventuele correctie plaats in de hoogte van de tegemoetkoming.

Benieuwd wat je precies moet doen en hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

Aanvullende informatie Noodpakket 2.0

4 juni 2020

Eerder kon je in ons nieuwsbericht alle informatie lezen over het Noodpakket 2.0. Mocht je deze gemist hebben, of wil je alle informatie nog even rustig teruglezen? Ga dan naar het nieuwsbericht over het Noodpakket 2.0

In dit nieuwsbericht willen we je graag nieuwe informatie over het Noodpakket 2.0 geven. Donderdag 28 mei is namelijk bekend geworden dat het kabinet het Noodpakket aanpast om tegemoet te komen aan alle kritiek op de eerste versie van het Noodpakket 2.0. We zullen daarom verdere aanvulling geven op de volgende onderwerpen:

  • Verlenging Noodpakket
  • Verhoging Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)
  • Extra bepaling in de regeling tegemoetkoming loonkosten (NOW)