Assistent Accountant

Wij zijn op zoek naar jou!

Voor onze opdrachtgever, een informeel en middelgroot accountantskantoor in Enschede, komen wij graag in contact met een Assistent Accountant.

Als Assistent Accountant houd je je bezig met het verlenen van financiële administratieve diensten en het verzorgen van samenstelwerkzaamheden. Hierbij moet je denken aan:

 • Outsourcing – het verwerken van administraties van onze klanten in de online applicaties;
 • Co-sourcing – het verwerken van administraties bij diverse klanten en het bieden van ondersteuning;
 • Het uitwerken van de kolommenbalans en het samenstellen van de jaarrekening;

De klanten bevinden zich voornamelijk in het mkb-segment, de werkzaamheden zijn divers en je krijgt snel verantwoordelijkheid. Je gaat direct in de praktijk aan de slag en voert de werkzaamheden op kantoor en bij de klant uit. Je leert het vak echt kennen en doet ervaring op met een brede klantenkring in het mkb.

Je hebt een commerciële insteek en bent proactief op zoek naar de behoefte van de klant. Deze kan jij goed vertalen in een concreet advies dat afgestemd is op onze dienstverlening. In samenspraak met je collega’s zet je je in om op deze manier de toegevoegde waarde voor de klanten te verhogen.  Van jou wordt verwacht dat je startende assistenten ondersteunt bij de uitvoering van hun werkzaamheden.

Je bent  40 uur per week beschikbaar, maar 32 uur is ook bespreekbaar.

 Waar ga je aan de slag?

Onze opdrachtgever behoort momenteel tot de middelgrote accountantskantoren, maar heeft  de ambitie om te groeien. Hun klanten zijn kleine tot middelgrote mkb’ers. Je gaat samenwerken met bevlogen en betrokken collega’s. Het kantoor bestaat uit professionals die hart voor de zaak hebben.

Hun visie is dat zij meedenken met alle klanten. Zij willen als zakelijke en financiële dienstverlener een werkzaam leven lang aan de zijde van de ondernemer staan. Zij willen ondersteunen en adviseren gedurende de hele levenscyclus van de onderneming: samen helder ondernemen.

Om deze ambitie waar te maken zijn zij op zoek naar jou!

Zij hebben werkplezier hoog in het vaandel staan. Dit geven zij vorm door hun  werknemers ruimte te geven om een goede balans te vinden in werk en privé en door goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Er heerst binnen dit kantoor een open cultuur. Daarnaast stimuleren zij je om je te blijven ontwikkelen.

Wie ben jij?

Je bent leergierig, je staat open voor veranderingen en bent resultaatgericht. Je hebt het beste voor met je klanten. Je bent een professional in jouw vakgebied.

Daarnaast beschik je over:

 • een VWO-diploma en ben je studerend voor HBO AC of NBA;
 • een afgeronde opleiding HBO accountancy of bedrijfseconomie;
 • minimaal 1 – 2 jaar werkervaring;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • teamspirit;
 • een proactieve houding;
 • affiniteit met automatisering.

Wat hebben zij je te bieden?

Zij bieden je een salaris dat in overeenstemming is met de branche waarin je werkt. Daarnaast hebben zij een goede pensioenregeling en krijg je 8% vakantiegeld. Op jaarbasis krijg je bij een fulltime aanstelling 31 vakantiedagen en zijn de overige secundaire arbeidsvoorwaarden goed.

Zij bieden  goede opleidingsmogelijkheden,  zorgen  voor coaching en begeleiding en er is een goede werk – privé balans.

In eerste instantie krijg je een jaarcontract. Daarna hebben zij de intentie om dit, bij goed functioneren, om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Heb je interesse?

Voor een goede Assistent Accountant nemen wij graag de tijd. Stuur je cv naar Kim Krieger. Indien je meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Kim: 06-23592669

Solliciteer hier

  CV

  Motivatie

  Foto

  Ik ga akkoord dat Peopleprofs mijn CV, maximaal 4 weken na sluitingsdatum van de vacature, bewaart