Familieopvolging

Familieopvolging

Wanneer je overweegt om je bedrijf over te dragen aan familie is dat een ingrijpende keuze. Want hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat het bedrijf dat je hebt opgebouwd en zo trots op bent op een goede manier wordt voortgezet? En hoe doe je dat op zo’n manier dat dit de familierelaties niet schaadt, maar juist versterkt? Familieopvolging is een complex traject waar wij van Coralis je graag bij helpen.

Coralis als actieve sparringpartner bij familieopvolging

Onze adviseurs hebben in de afgelopen jaren al veel opvolgingen binnen familie mogen begeleiden. Daardoor weten we feilloos wat er allemaal bij komt kijken en welke dynamieken er spelen binnen een familieopvolging. Daarbij is er, naast alle zakelijke aspecten, ook volop aandacht voor de persoonlijke, familiaire banden. Niet alleen de overdragen en opvolger(s) zijn daarbij in beeld, maar ook de rest van de familie wordt bij deze opvolging nauw betrokken. Zo verloopt niet alleen de familieoverdracht soepel, maar blijven de familiebanden ook goed.

In dit traject zijn wij graag jouw partner, iemand die proactief meedenkt en de juiste vragen weet te stellen. Is bijvoorbeeld de persoon die je voor ogen hebt er wel klaar voor? Is hij of zij capabel genoeg? En heb je zelf wel overal aan gedacht? Dit zijn typische vragen die belangrijk zijn in het traject van een familieopvolging.

Binnen de ZMGroep is er jarenlange ervaring in het begeleiden van families bij opvolgingsvraagstukken. Mooi is dat die ervaring binnen de ZMGroep nu in de praktijk wordt gebracht vanwege een heus familieopvolging tussen vader (Siebe de Haan) en dochter (Ilse de Haan).

Ik heb interesse in hulp bij familieopvolging

Wil je eens vrijblijvend doorspreken waarbij wij jou kunnen ondersteunen bij een eventuele opvolging? Neem dan direct contact op met ons! Dit kan via het onderstaande contactformulier of via onze contactpagina.

Neem contact met ons op!