Functionerings- en beoordelingsbeleid

Ook jouw werknemers zijn HET gezicht van jouw organisatie!

Daarom is het enorm belangrijk om je personeel zo goed mogelijk te begeleiden en aan te sturen. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat je dit proces structureert naar een goedlopende HR-cyclus?

De jaarlijkse plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken leiden tot ontwikkeling van jouw personeel. Ze dragen bovendien bij tot groei van je organisatie, want je medewerkers krijgen de mogelijkheid zich te ontwikkelen op een manier die bij hem past en die tevens past bij de bedrijfsstrategie. Toch komt het vaak voor dat deze gesprekken worden uitgesteld of zelfs worden overgeslagen.

Hoe ga jij hier mee om binnen jouw organisatie? Merk je ook dat je door tijdgebrek dit soms uitstelt? Of geloof je niet in de kracht van die gesprekken, omdat je korte lijntjes hebt binnen de organisatie en je er wel vanuit gaat dat aandachtspunten benoemd worden?

Een gemiste kans!

Want juist met een goede HR-cyclus kun je ervoor zorgen dat de doelen van individuele medewerkers aansluiten op jouw bedrijfsstrategie. En omdat bedrijfsdoelen nu eenmaal veranderen, zijn deze momenten handig om bij te sturen, zodat de doelen van jouw medewerkers ook in lijn blijven met jouw bedrijfsdoelen. Daarnaast kunnen er tijdens de gesprekken bepaalde onderwerpen op tafel komen waar jouw medewerker niet expliciet mee durft te komen.

Wat kunnen wij hierin betekenen?

Samen met jou gaan we op zoek naar een werkwijze die bij jouw organisatie past. We ondersteunen in het opzetten en implementeren van een structuur, de voorbereiding van het voeren van dergelijke gesprekken op individueel niveau of middels een collectieve training en we nemen een actieve rol in tijdens het gesprek tussen werkgever en werknemer.

En wat nou als een medewerker niet naar behoren functioneert?

Dan is het belangrijk om dossieropbouw te realiseren in combinatie met het aangaan van een verbetertraject. Ook hier kunnen wij je mee helpen.

Kortom, heb je ondersteuning nodig bij het vormgeven en implementeren van een HR-cyclus? Of wil je advies over jouw huidige cyclus of over welk gesprek je het beste kunt inzetten?

Neem contact met ons op!