Subsidie Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het MKB (SLIM)

Subsidie Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het MKB (SLIM)

Biedt u een praktijk- of leerwerkplaats aan studenten of leerlingen aan? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de subsidie praktijkleren. Deze subsidie kan oplopen tot € 2.700 per leerling en kan vanaf nu tot uiterlijk 16 september aangevraagd worden voor het school-/studiejaar 2020-2021.

Wilt u investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van uw personeel? U kunt de SLIM subsidie aanvragen voor:

  • Activiteiten voor leren en ontwikkelen (bijvoorbeeld loopbaanadvies of onderzoek naar behoefte aan scholing in uw bedrijf).
  • Een aanpak om uw medewerkers aan te moedigen hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen (bijvoorbeeld een bedrijfsschool).
  • Een praktijkleerplaats binnen uw bedrijf voor (delen van) een mbo-opleiding voor volwassenen.

Ondernemers binnen elke sector kunnen een subsidieaanvraag indienen. Deze subsidie kan worden aangevraagd door MKB-bedrijven, samenwerkingsverbanden tussen minimaal twee MKB-ondernemingen en grootbedrijven die behoren tot de landbouw-, horeca- of recreatiesector.

SLIM regeling in combinatie met NOW

Heeft u naar aanleiding van de gevolgen van de corona crisis een beroep gedaan op de NOW-regeling? Werkgevers die NOW aanvragen, zijn verplicht om bij- en omscholing bij werknemers te stimuleren. SLIM subsidie biedt hierin uitkomst en vergoedt 80% van de kosten, afhankelijk van de grootte van de onderneming. Er wordt per jaar € 48 miljoen ter beschikking gesteld voor de SLIM-regeling in de periode van 2020-2022.

Wilt u ook SLIM subsidie aanvragen? MKB bedrijven kunnen twee keer per jaar subsidie aanvragen. De volgende openstelling loopt van 1 september tot en met 30 september 2021. Wij helpen u hier graag bij!

Neem contact op met Peopleprofs