Weesp / Leimuiden, 27 juni 2019

Bracamonte Convenient Kitchen (BCK) in Weesp, specialist in food to go neemt de onderneming Sushi Ran, producent van Japanse specialiteiten waaronder sushi, gevestigd in Leimuiden, over. Met de overname bundelen de partijen hun krachten op gebied van productontwikkeling en commercie.

Sushi Ran is opgericht door Jun Tsujimaru om de groeiende Japanse gemeenschap in Nederland authentieke maaltijden te kunnen bieden. 20 jaar geleden was Sushi Ran de eerste die sushi in de Nederlandse en Belgische supermarkten heeft geïntroduceerd. In de afgelopen jaren is het sushi bedrijf gegroeid als marktleider in de Benelux.

BCK en Sushi Ran hebben de ambitie samen nieuwe producten en afzetkanalen te ontwikkelen. “Sushi wordt steeds vaker gezien als een gezonde keuze voor een lunch of kant-en-klare maaltijd. Ook groeit de interesse in de door de Japanse keuken geïnspireerde gerechten, zoals poké salade bowls, ramen-noodles, donbury rijstmaaltijden of bento lunchboxes.”, aldus Sandrijn Poortman, directeur van BCK.

Poortman vervolgt: “BCK staat voor alledaagse eetmomenten beter en bijzonderder maken. Dit doen wij met fast good food zoals sandwiches, wraps, yoghurts en salades. Wij zien veel mogelijkheden om Sushi Ran volgens deze filosofie verder te laten groeien en sushi meer aan te laten sluiten bij ons convenienceaanbod.”

Net als Sushi Ran is BCK een familiebedrijf waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Sushi Ran blijft een zelfstandig opererende onderneming en de huidige directie, Ton Wesseling en Irma Scheerder zullen na de overname de dagelijkse leiding voortzetten.

“Ik ben blij dat we in BCK een nieuwe partner hebben gevonden die volgens dezelfde familiewaarden handelt en onze samenwerking met medewerkers, zakenrelaties en partners respecteert. Wij werken vanuit dezelfde waardering voor smaak en authentieke bereidingswijzen. De chefs van Sushi Ran staan te popelen om samen met BCK en haar professionele keuken een innovatief en divers assortiment voor alle klanten beschikbaar te maken.”, aldus de oprichter van Sushi Ran, Jun Tsujimaru.

De transactie is geëffectueerd door de verkoop en overdracht van 100% van de aandelen. Financiële details van de overname worden niet bekend gemaakt. Sushi Ran werd bij de transactie exclusief bijgestaan door Coralis (Corporate Finance) en Ella Adriaanse Advocatuur (Juridisch).

Profiel Sushi Ran
Sushi Ran is opgericht in 1996 door Jun Tsujimaru. Al twintig jaar lang belevert Sushi Ran supermarkten en out-of-home retailers met een aansprekend assortiment Japanse lekkernijen. Sushi Ran innoveert in sushi en convenience producten maar blijft hierbij trouw aan haar Japanse oorsprong.

Profiel Bracamonte Convenient Kitchen
Bracamonte Convenient Kitchen is in 2004 opgericht. Bracamonte Convenient Kitchen produceert dagelijks met meer dan 100 chefs verse maaltijden, sandwiches, yoghurts en salades voor grote cateraars, bedrijven, instellingen en bekende ketens. Innovatie, langdurige partnerships en bovenal smaak zijn belangrijke waarden.