#vraaghetZM

#vraaghetZM

Iedere maand staat er een nieuwe vraag centraal met onderwerpen die aansluiten bij jou als ondernemer. Om het nog relevanter en interessanter voor jou te maken, hebben wij de rubriek #vraaghetZM in het leven geroepen. In deze rubriek zullen wij antwoord geven op alle vragen die wij van jou als ondernemer krijgen. Dus heb jij een vraag waar jij graag een antwoord op wil? Laat het ons hier weten.

Wettelijke vakantiedagen die niet zijn opgenomen, vervallen een half jaar na het kalenderjaar waarin ze zijn opgebouwd. Vakantiedagen die in 2020 zijn opgebouwd, vervallen op 1 juli 2021. Bij cao of schriftelijke overeenkomst kan een ruimere vervaltermijn zijn overeengekomen.

Voor het vervallen van wettelijke vakantiedagen is het belangrijk dat werkgevers werknemers in de gelegenheid stellen om de vakantiedagen op te nemen. Een werkgever heeft de plicht om werknemers duidelijk en tijdig te informeren over de vervaltermijn van de vakantiedagen en moet ze stimuleren die dagen op te nemen. Doet de werkgever dit niet (goed), dan behouden de werknemers hun vakantiedagen en kunnen zij later bij uitdiensttreding om uitbetaling van die dagen verzoeken.

Van Amber, eigenaresse van een onderneming die eigentijdse zonnebrillen ontwerpt en produceert, kregen we de volgende vraag:

Sinds anderhalf jaar maak ik gebruik van Trifact om mijn inkoopfacturen in te scannen of de digitale inkoopfacturen te uploaden, zodat deze automatisch verwerkt worden in de administratie. Ik moet de bonnen nog steeds printen als ik de autorisatie en de handtekening voor het goedkeuren op de factuur wil hebben. Kan dit niet anders?

WAT IS TRIFACT?

TriFact365 levert een cloudoplossing voor digitale verwerking van inkoopfacturen, verkoopfacturen en bonnetjes. Je krijgt realtime inzicht in de status van je facturen en je kunt hiermee heel snel facturen boeken. Met Trifact krijg je meer grip en controle op je boekhouding.

Stuur hier jouw vraag in voor #vraaghetZM