Klantverhaal Arthur&Willemijn

Bedrijf: Arthur&Willemijn
Naam: Willemijn van Buiten (eigenares)

Arthur&Willemijn bestaat uit 7 winkels en een webshop. De core business is dameskleding en er werken +- 40 medewerkers. Arthur en Willemijn hebben het stokje overgedragen aan hun zoon Sander en zijn vrouw Willemijn. Zij hebben nu de leiding over het bedrijf.

41 jaar geleden begonnen Arthur&Willemijn met een winkel op de Kamp in Amersfoort en dit werd steeds verder uitgebreid. Doordat het bedrijf steeds meer groeide, kwamen er naast de reguliere werkzaamheden ook steeds meer administratieve werkzaamheden bij.

Hoe ga je hier als ondernemer mee om? En hoe zorg je ervoor dat je nog wel de tijd houdt om te focussen op wat voor jou echt belangrijk is, namelijk het runnen van jouw bedrijf?

”Alles onder 1 dak, daardoor heb ik meer tijd om te focussen op wat voor mij echt belangrijk is.”

Salarisadinistratie en professionaliseringsslag

Vijf jaar geleden zijn wij gestart met de salarisadministratie bij Peopleprofs. Ons bedrijf is heel klein begonnen, maar we zijn in de afgelopen tijd enorm gegroeid, waardoor we echt een keer een professionaliseringsslag moesten maken. We merkten dat we soms maar wat deden. Denk hierbij aan een Excelbestandje met de vakantie-uren, waardoor we regelmatig discussies kregen en wat daarnaast ook nog erg fraudegevoelig was. Dit werkte voor ons gewoon niet, waardoor we echt op zoek waren naar die professionaliseringsslag. Peopleprofs heeft ons daar goed bij geholpen. Drie jaar geleden hebben we samen met Peopleprofs de overstap naar AFAS gemaakt. Hierdoor hebben we alles nu heel inzichtelijk, kunnen we alles terugvinden en wordt alles vastgelegd in hetzelfde systeem.

HR-advies

Sinds één januari 2020 maken wij ook gebruik van de HR-diensten van Peopleprofs. Persoonlijk vind ik dit een mooie en waardevolle aanvulling op de diensten van Peopleprofs. Aukje is een fijne gesprekspartner en het is fijn om iemand te hebben die mij hierin ondersteunt. De wetgeving verandert zo snel en daar moet je als bedrijf op reageren.

‘’Ik ben gaan doen wat ik doe en daar hoort personeel bij, maar die hele administratie, wet- en regelgeving, daar krijg ik geen energie van. Het is fijn dat ik dit volledig uit handen kan geven.’’

Eerder besteedde ik het HR-stuk altijd uit. Doordat Peopleprofs dit nu ook doet, kan ik heel gemakkelijk gebruik maken van deze diensten, omdat alles al vastgelegd wordt. Er is één dossier, waardoor dingen snel opgepakt kunnen worden, zelfs als ik op vakantie ben!

Alles uitbesteden, ook het financiële stuk

Peopleprofs doet voor ons de salarisadministratie en helpt ook bij veel HR-vraagstukken, maar ook het financiële gedeelte wordt door jullie accountants van Zwart Mul verzorgd. Hierdoor hebben we alles gecentreerd en hebben we een volledig overzicht van al onze uitgaven, inkomsten etc. We lopen tot op de dag bij met onze administratie. Hierdoor weten we precies hoe we ervoor staan.

‘’Het is fijn om er experts naast te hebben die ons helpen. Wij houden de regie over onze business, maar we hoeven niet alles zelf te doen. Ik weet dat de dingen goed geregeld zijn.‘’

Doordat ik nu alles uitbesteed, heb ik de tijd om me te focussen op andere dingen. Daarnaast pakt Peopleprofs bv. weer dingen op waar ik zelf niet aan toe kom. Denk aan langdurige verzuimtrajecten. Doordat ik zelf veel in de winkel sta, schiet dit er bij in en Aukje zit hier bovenop. Ik merk dat dit zijn geld ook weer oplevert, omdat dingen gewoon sneller gaan.

Sparringpartner

Als ondernemer moet je soms risico’s nemen. Soms kun je dingen goed inschatten, maar soms is het ook gewoon fijn om wat bedachtzamer te werk te gaan, even te sparren met experts over jouw ideeën. Wij hebben een bepaalde visie en idee, en wij zijn daarin uiteraard leidend, maar doordat je spart met experts op het gebied van financiën en HR wordt alles een stuk duidelijker. Zij stellen kritische vragen, denken met ons mee, rekenen dingen voor ons uit en kijken wat voor impact bepaalde keuzes hebben. Hierdoor ben je eigenlijk samen met hun een strategie aan het bepalen, maar houd je zelf de touwtjes in handen. Met hun feedback weten wij of we op de goede weg zijn en kunnen we het ook onderbouwen met cijfers.

Gelijkwaardige relatie

Ik vind de relatie die we met zowel Peopleprofs, als Zwart Mul hebben heel gelijkwaardig en dat vind ik ook heel belangrijk. Op het moment dat we iets niet snappen, wordt er uitgebreid de tijd genomen om het uit te leggen. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat een vraag als dom werd ervaren. We zijn echt samen bezig om onze organisatie naar een hoger plan te brengen en dat voelt goed!

‘’Ik vind het fijn als iemand het mij uitlegt in een taal die voor ons begrijpelijk is.’’

 

”Het is mooi om te zien  hoe we samen aan hetzelfde doel werken en ik ben blij dat wij daar ons steentje aan kunnen bijdragen.”

Aukje Tremus
Manager Peopleprofs

 

 

 

 

Benieuwd wat wat wij voor jou kunnen betekenen?