Noodpakket 2.0

25 mei 2020

Afgelopen woensdag is het Noodpakket 2.0 aangekondigd met daarin diverse nieuwe of verlengde maatregelen om ondernemers te steunen. In combinatie met het langzaam weer verruimen van de mogelijkheden om te ondernemen, moeten deze maatregelen ervoor zorgen dat ondernemers deze zware tijd doorkomen.

In dit nieuwsbericht willen we verder ingaan op wat die maatregelen voor jou kunnen betekenen.

Fion Wong 1 mei gestart als accountant

19 mei 2020

Per 1 mei is Fion Wong AA bij ons gestart als accountant. Wij heten Fion van harte welkom en wensen haar veel plezier en succes in haar nieuwe functie!

Lijkt het jou ook leuk om ons team te komen versterken? Bekijk onze vacatures.

Minimumloon stijgt 1,6% per 1 juli 2020

12 mei 2020

De stijging van het minimumloon betreft geen coronamaatregel, maar vinden wij wel belangrijk om te vermelden, omdat dit ook voor veel ondernemers geldt.

Vakantiedagen tijdens corona

11 mei 2020

Onze HR-professionals bij Peopleprofs merken de laatste dagen dat veel ondernemers vragen hebben op het gebied van vakantiedagen en verlof. Hoe kun je als bedrijf dit strategisch inzetten? En mag je je werknemers verplichten om nu vrij te nemen?

Reiskostenvergoeding tijdens de coronacrisis

23 april 2020

Reiskostenvergoeding, hoe moet je hier mee omgaan? Mag je deze onbelast blijven betalen?

Doordat er nu veel mensen thuiswerken tijdens de coronacrisis, hebben zij dus ook geen woon-werkverkeer. Wat betekent dit? Mag je dit dan nog onbelast blijven betalen?

Compensatie transitievergoeding nu ook met terugwerkende kracht aan te vragen, wat betekent dit voor jou?

20 april 2020

Vanaf 1 april 2020 is de regeling compensatie transitievergoeding van kracht. Wat betekent dit voor jou en wat houdt dit precies in?

Aanvraag NOW en belastinguitstel alle feiten op een rij

7 april 2020

Vorige week hadden we het over ‘dagkoersen’; iedere dag hebben we te maken met wisselende informatie waarop jij, maar ook wij moeten anticiperen. Juist daarom vinden wij het nu zo belangrijk om jou op de hoogte te houden van de laatste regelingen en wijzigingen, zodat je precies weet wat jouw mogelijkheden zijn.

Welke maatregelen kun jij nemen als ondernemer?

31 maart 2020

Een nieuwe week… Hoe gaan we daar weer mee om? Om nou te beginnen met de tekst dat het zeer verwarrende tijden zijn, is net als het intrappen van een enorm open deur, maar een betere omschrijving heb ik eigenlijk niet.

Er is echt grote en terechte paniek bij veel van onze relaties. Omzetten zijn gereduceerd tot nul, ondernemingen moeten sluiten en krijgen ze nou wel compensatie voor hun omzetverlies of niet? Toch zijn er ook relaties die het drukker hebben dan ooit. Zij schreeuwen om mensen en materialen om aan alle vraag die zij krijgen te kunnen voldoen.

Update Corona – Uitstel van belastingbetaling, verruimde BMKB-regeling en de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

23 maart 2020

Vorige week woensdag hebben wij een bericht online gezet met daarin informatie betreffende het noodpakket voor ondernemers. Mocht je deze gemist hebben, dan kun je hier alle informatie teruglezen.

In dit bericht willen we aanvullende informatie geven over:

  • Uitstel van belastingbetaling en het snel doen van aangifte;
  • Verruimde BMKB-regeling;
  • De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.