Nieuws

Verkoop van Vos Olie en Gas BV succesvol afgesloten door Coralis!

7 januari 2021

Wij zijn ontzettend trots om te melden dat Coralis na een intensieve periode, afgelopen donderdag, de verkoop van聽Vos Olie en Gas BV聽aan familiebedrijf聽GP Groot聽succesvol heeft afgesloten.

饾槍饾槮饾槸 饾槰饾槹饾槮饾槬饾槮 饾槯饾槳饾樀 饾樀饾樁饾槾饾槾饾槮饾槸 饾樀饾樃饾槮饾槮 饾槯饾槩饾槷饾槳饾槶饾槳饾槮饾槪饾槮饾槬饾槼饾槳饾槴饾樂饾槮饾槸 饾槬饾槳饾槮 饾槮饾槼饾樂饾槹饾槹饾槼 饾樆饾槹饾槼饾槰饾樀 饾槬饾槩饾樀 饾構饾槑饾槇 饾様饾槩饾樀饾樀饾槱饾槳饾槴饾槾 饾槤饾槹饾槾 饾槬饾槮 饾槹饾槸饾槬饾槮饾槼饾槸饾槮饾槷饾槳饾槸饾槰 饾槷饾槮饾樀 饾槮饾槮饾槸 饾槰饾槹饾槮饾槬 饾槰饾槮饾樂饾槹饾槮饾槶 饾槹饾樂饾槮饾槼饾槬饾槼饾槩饾槩饾槰饾樀. 饾槤饾槹饾槹饾槼 饾槑饾槜 饾槑饾槼饾槹饾槹饾樀 饾槺饾槩饾槾饾樀 饾槬饾槮 饾槩饾槫饾槻饾樁饾槳饾槾饾槳饾樀饾槳饾槮 饾槺饾槮饾槼饾槯饾槮饾槫饾樀 饾槳饾槸 饾槱饾槩饾槩饾槼 饾槰饾槼饾槹饾槮饾槳饾槾饾樀饾槼饾槩饾樀饾槮饾槰饾槳饾槮.

Matthijs Vos, bedankt voor je vertrouwen in ons team!聽Pieter Talsma,聽Ilse Oud MSc RA CPA聽(GP Groot) en聽Manon Dezentj茅聽(Van Diepen Van Der Kroef Advocaten), bedankt voor de plezierige wijze waarop we dit onder zeer grote tijdsdruk voor elkaar hebben gekregen.

Team Coralis en聽Ella Adriaanse聽(Ella Adriaanse Advocatuur) bedankt voor deze topprestatie!

#topdeal#Coralis#verkooponderneming#overdracht#goedebegeleiding#trots#GPGroot#ondernemerschap

Eindejaarstips 2020

3 december 2020

Het is bijna 2021 en wat was het een turbulent jaar. In dit bericht willen we je graag wat eindejaarstips geven. Welke acties kun je het best nog voor het eind van dit jaar ondernemen en welke zaken kun je het best uitstellen tot volgend jaar om bestaande en nieuwe fiscale faciliteiten te benutten?

Wij hebben een selectie gemaakt van de belangrijkste tips en aandachtspunten. Hierbij baseren wij ons voornamelijk op het pakket Belastingplan 2021 en eerdere wetsvoorstellen. We hebben de volgende tips voor je op een rijtje gezet en zullen deze uitleggen door middel van een case. Hierdoor heb je een duidelijk beeld van wat deze tips eventueel voor jou kunnen betekenen.

 • Tip voor de BV –聽wel of geen fiscale eenheid VPB?
 • Tip voor de DGA – Wet excessief lenen bij de eigen BV: woning verkopen aan BV
 • Tip voor alle belastingplichtigen –聽Startersvrijstelling overdrachtsbelasting; wacht met het kopen van een woning
 • Lening voor de eigen woning in box 1 of in box 3?
 • Verhoging overdrachtsbelasting voor beleggers in woningen
 • Tip voor de IB ondernemer – Btw-correctie priv茅gebruik auto van de zaak
 • Tip voor de werkgever/werknemer – Koop nog dit jaar een elektrische auto
 • Betaal belastingaanslagen v贸贸r 1 januari 2021
 • Schenk v贸贸r 1 januari 2021
 • Doe grote aankopen v贸贸r 1 januari 2021

Wil je meer informatie over de toepassing van 茅茅n of meer tips en/of aandachtspunten? Of heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze fiscalisten:聽Erwin Gritter,聽Nicole Metz聽en聽Casper Lacroix. Zij helpen je graag verder!

UPDATE: Definitieve berekening NOW-1

30 november 2020

Met dit bericht willen we je een update over de verplichte verklaringen voor de afrekening van de NOW-1. geven.聽 In alle berichten die we de afgelopen maanden hebben geplaatst, hebben we geprobeerd een verhaal in heldere taal weer te geven. Omtrent de regelgeving rond de verklaringen voor de NOW-1 is dit niet eenvoudig. De regelgeving is complex. Van ons als accountant wordt eens te meer gevraagd of we 鈥渄e hoeder van het maatschappelijk verkeer鈥 willen zijn.

Wij vertrouwen erop je met dit bericht toch een helder inzicht te geven in werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd voor de verklaring en geven we je uiteraard met alle plezier nadere toelichting. De onderwerpen die we behandelen, zijn:

 • Verklaring inzake NOW – 1
 • Aangevraagd ondersteuningsbedrag < 鈧25.000
 • Aangevraagd ondersteuningsbedrag 鈧25.000 tot 鈧125.000
 • Aangevraagd bedrag > 鈧125.000
 • Wat kun je van ons verwachten?

Extra informatie NOW 3.0

6 oktober 2020

Vorige week is er nieuwe informatie over de NOW regeling gepubliceerd. Doormiddel van dit bericht willen wij jou graag informeren over wat dit voor jou en jouw onderneming betekent en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. We staan stil bij :

 • de definitieve berekening van de NOW 1.0 die vanaf 7 oktober aangevraagd kan worden
 • de聽NOW 3.0. regeling per 1 oktober 2020. Wat houdt dit in en wat betekent dit voor jou als ondernemer?

(Belasting)plannen vanuit de Prinsjesdagnota

5 oktober 2020

Lange tijd is niet met zoveel belangstelling uitgekeken naar de, op Prinsjesdag聽 gepresenteerde, (belasting)- plannen als in dit jaar. De economische groei zal in de huidige coronacrisis extra stimulans nodig hebben en in dit begrotingsjaar vinden verkiezingen plaats. Dit laatste heeft meestal tot gevolg dat het kabinet gul is met 鈥渃adeautjes鈥 in de vorm van lastenverlichtingen.

Hoe de aangekondigde plannen uitpakken voor jou is uiteraard geheel afhankelijk van jouw situatie. In dit bericht lichten we de gevolgen van de belastingplannen voor vier cli毛nten van ons uit.

Uitnodiging: Aanvraag TVL

20 augustus 2020

Omdat we je heel graag willen helpen met de aanvraag, organiseren wij聽op woensdag聽2 september聽van 09.00-12.00 uur, een TVL-inloopochtend. Tijdens deze ochtend zullen onze collega’s Jan-Willem Smit en聽Inge聽Pelt聽samen met jou聽de TVL-aanvraag in orde maken聽聽Omdat de TVL-aanvraag invloed kan hebben op de聽(eventuele) NOW 2.0 aanvraag, zal ook collega Joy Jongerius van Peopleprofs die ochtend aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Deze ochtend is geheel gratis,聽want wij willen er graag voor jou zijn!

NOW 2.0 – Inspanningsverplichting

17 augustus 2020

Graag willen we je informeren over de inspanningsverplichting van de NOW 2.0 regeling.

Bij de aanvraag van de NOW 2.0 (deze kun je nog tot 31 augustus aanvragen!) heb je getekend voor de verplichting om je als werkgever in te spannen om je medewerkers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Deze inspanningsverplichting richt zich op het voorkomen van werkloosheid. De veranderingen in de samenleving en de economie vragen om een andere manier van werken of zelfs ander werk. Het is belangrijk om medewerkers hierop voor te bereiden. Maar wat houdt deze inspanningsverplichting nou in?

Loket NOW 2.0 is open

30 juni 2020

Het loket voor NOW 2.0 is vanaf 6 juli 2020 open gegaan. Je hebt tot en met 31 augustus 2020 de tijd om de NOW 2.0 aan te vragen. De NOW 2.0 voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor vier maanden, namelijk v.a. 1 juni tot en met 30 september 2020. Wanneer het UWV de aanvraag positief beoordeelt, keren zij een voorschot van 80% uit in maximaal twee termijnen. Achteraf wordt vastgesteld wat de werkelijke daling in de omzet is geweest en vindt een eventuele correctie plaats in de hoogte van de tegemoetkoming.

Benieuwd wat je precies moet doen en hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

Fiscale tip: Priv茅- en ondernemingsvermogen veilig stellen

29 juni 2020

Voor de coronacrisis hebben we allemaal te maken met onzekere tijden, maar hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming hier zo min mogelijk last van heeft? Misschien merk je al wel dat deze tijd enorme impact heeft op de resultaten van jouw onderneming. Of je merkt het nog niet, maar hoe gaat dat in de toekomst? We gaan een onzekere tijd tegemoet, daar is iedereen het over eens. Niemand weet wat de precieze invloed van deze crisis op de economie zal zijn en hoe moet jij als ondernemer daarop anticiperen?

Wij willen je graag de volgende tip meegeven: