Nieuws

Het aanvraagloket voor de NOW 3.3 (vijfde aanvraagperiode) is per 6 maart 2021 open!

6 mei 2021

Vanaf 6 mei kan de NOW 3.3 aangevraagd worden, welke voorziet in een tegemoetkoming voor de loonkosten van april, mei en juni 2021. Benieuwd wat je hiervoor moet doen? En waar je op moet letten? Lees dan hier meer informatie.

ZMGroep – nieuwsbrief april

23 april 2021

In deze nieuwsbrief willen we jou een paar belangrijke tips en aandachtspunten meegeven waar jij als ondernemer voordeel van kunt hebben. Wij proberen in iedere nieuwsbrief het zo overzichtelijk mogelijk voor jou te maken en daarom wordt ieder onderwerp geïllustreerd met een fictieve ondernemer, waardoor het voor jou duidelijk is wat deze maatregelen/onderwerpen voor jou kunnen betekenen.

De onderwerpen die we in dit nieuwsbericht behandelen, zijn:

  ZMGroep start samenwerking met Muntinga & Partners

  22 maart 2021

  Sinds 1 maart 2021 is ZMGroep een samenwerking gestart met Muntinga & Partners; een financieel administratie- en advieskantoor in Baarn. Door de versterking en ondersteuning vanuit ZMGroep wil Muntinga & Partners haar dienstverlening verder uitbreiden, zodat zij breder inzetbaar wordt voor haar klanten en zij haar klant daardoor nog beter kan bedienen. Persoonlijke aandacht en deskundigheid staan hierbij uiteraard altijd centraal!

  Belangrijke tips en aandachtspunten voor jou als ondernemer

  18 maart 2021

  Deze maand willen we jou een paar belangrijke tips en aandachtspunten meegeven waar jij als ondernemer voordeel van kunt hebben. Wij proberen in iedere nieuwsbericht het zo overzichtelijk mogelijk voor jou te maken en daarom wordt ieder onderwerp geïllustreerd met een fictieve ondernemer, waardoor het voor jou duidelijk is wat deze maatregelen/onderwerpen voor jou kunnen betekenen.

  De onderwerpen die we in dit nieuwsbericht behandelen, zijn:

   Het aanvraagloket voor de NOW 3.2 (vierde aanvraagperiode) is per 15 februari 2021 open!

   15 februari 2021

   Vanaf 15 februari kun je de NOW 3.2 aanvragen, welke voorziet in een tegemoetkoming voor de loonkosten van januari, februari en maart 2021. Benieuwd wat je hiervoor moet doen? En waar je op moet letten? Lees dan hier meer informatie.

   Waar dien jij als ondernemer in 2021 rekening mee te houden?

   4 februari 2021

   De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Wat zal 2021 jou als ondernemer brengen? In dit bericht willen we stilstaan bij een paar belangrijke tips en aandachtspunten waar jij als ondernemer in 2021 rekening mee dient te houden. Wij proberen in ieder nieuwsbericht het zo overzichtelijk mogelijk voor jou te maken en daarom wordt ieder onderwerp geïllustreerd met een fictieve ondernemer, waardoor het voor jou duidelijk is wat deze maatregelen/onderwerpen voor jou als ondernemer kunnen betekenen. De onderwerpen die we in dit nieuwsbericht behandelen, zijn:

   • Welke aankomende deadlines in 2021 zijn voor jou als ondernemer belangrijk?
   • Hoe kun je als ondernemer juist in deze moeilijke tijden fiscaal optimaal investeren?
   • Verlies uit de onderneming, wat kun je hiermee doen?
   • Brexit en de gevolgen voor de aangifte btw

   Verkoop van Vos Olie en Gas BV succesvol afgesloten door Coralis!

   7 januari 2021

   Wij zijn ontzettend trots om te melden dat Coralis na een intensieve periode, afgelopen donderdag, de verkoop van Vos Olie en Gas BV aan familiebedrijf GP Groot succesvol heeft afgesloten.

   𝘌𝘦𝘯 𝘨𝘰𝘦𝘥𝘦 𝘧𝘪𝘵 𝘵𝘶𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘵𝘸𝘦𝘦 𝘧𝘢𝘮𝘪𝘭𝘪𝘦𝘣𝘦𝘥𝘳𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘦𝘳𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘵 𝘥𝘢𝘵 𝘋𝘎𝘈 𝘔𝘢𝘵𝘵𝘩𝘪𝘫𝘴 𝘝𝘰𝘴 𝘥𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦𝘮𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘰𝘦𝘥 𝘨𝘦𝘷𝘰𝘦𝘭 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘥𝘳𝘢𝘢𝘨𝘵. 𝘝𝘰𝘰𝘳 𝘎𝘗 𝘎𝘳𝘰𝘰𝘵 𝘱𝘢𝘴𝘵 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘲𝘶𝘪𝘴𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵 𝘪𝘯 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘦.

   Matthijs Vos, bedankt voor je vertrouwen in ons team! Pieter Talsma, Ilse Oud MSc RA CPA (GP Groot) en Manon Dezentjé (Van Diepen Van Der Kroef Advocaten), bedankt voor de plezierige wijze waarop we dit onder zeer grote tijdsdruk voor elkaar hebben gekregen.

   Team Coralis en Ella Adriaanse (Ella Adriaanse Advocatuur) bedankt voor deze topprestatie!

   Eindejaarstips 2020

   3 december 2020

   Het is bijna 2021 en wat was het een turbulent jaar. In dit bericht willen we je graag wat eindejaarstips geven. Welke acties kun je het best nog voor het eind van dit jaar ondernemen en welke zaken kun je het best uitstellen tot volgend jaar om bestaande en nieuwe fiscale faciliteiten te benutten?

   Wij hebben een selectie gemaakt van de belangrijkste tips en aandachtspunten. Hierbij baseren wij ons voornamelijk op het pakket Belastingplan 2021 en eerdere wetsvoorstellen. We hebben de volgende tips voor je op een rijtje gezet en zullen deze uitleggen door middel van een case. Hierdoor heb je een duidelijk beeld van wat deze tips eventueel voor jou kunnen betekenen.

   • Tip voor de BV – wel of geen fiscale eenheid VPB?
   • Tip voor de DGA – Wet excessief lenen bij de eigen BV: woning verkopen aan BV
   • Tip voor alle belastingplichtigen – Startersvrijstelling overdrachtsbelasting; wacht met het kopen van een woning
   • Lening voor de eigen woning in box 1 of in box 3?
   • Verhoging overdrachtsbelasting voor beleggers in woningen
   • Tip voor de IB ondernemer – Btw-correctie privégebruik auto van de zaak
   • Tip voor de werkgever/werknemer – Koop nog dit jaar een elektrische auto
   • Betaal belastingaanslagen vóór 1 januari 2021
   • Schenk vóór 1 januari 2021
   • Doe grote aankopen vóór 1 januari 2021

   UPDATE: Definitieve berekening NOW-1

   30 november 2020

   Met dit bericht willen we je een update over de verplichte verklaringen voor de afrekening van de NOW-1. geven.  In alle berichten die we de afgelopen maanden hebben geplaatst, hebben we geprobeerd een verhaal in heldere taal weer te geven. Omtrent de regelgeving rond de verklaringen voor de NOW-1 is dit niet eenvoudig. De regelgeving is complex. Van ons als accountant wordt eens te meer gevraagd of we “de hoeder van het maatschappelijk verkeer” willen zijn.

   Wij vertrouwen erop je met dit bericht toch een helder inzicht te geven in werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd voor de verklaring en geven we je uiteraard met alle plezier nadere toelichting. De onderwerpen die we behandelen, zijn:

   • Verklaring inzake NOW – 1
   • Aangevraagd ondersteuningsbedrag < €25.000
   • Aangevraagd ondersteuningsbedrag €25.000 tot €125.000
   • Aangevraagd bedrag > €125.000
   • Wat kun je van ons verwachten?