Nieuws

Loket NOW 2.0 is open

30 juni 2020

Het loket voor NOW 2.0 is vanaf 6 juli 2020 open gegaan. Je hebt tot en met 31 augustus 2020 de tijd om de NOW 2.0 aan te vragen. De NOW 2.0 voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor vier maanden, namelijk v.a. 1 juni tot en met 30 september 2020. Wanneer het UWV de aanvraag positief beoordeelt, keren zij een voorschot van 80% uit in maximaal twee termijnen. Achteraf wordt vastgesteld wat de werkelijke daling in de omzet is geweest en vindt een eventuele correctie plaats in de hoogte van de tegemoetkoming.

Benieuwd wat je precies moet doen en hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

Fiscale tip: Privé- en ondernemingsvermogen veilig stellen

29 juni 2020

Voor de coronacrisis hebben we allemaal te maken met onzekere tijden, maar hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming hier zo min mogelijk last van heeft? Misschien merk je al wel dat deze tijd enorme impact heeft op de resultaten van jouw onderneming. Of je merkt het nog niet, maar hoe gaat dat in de toekomst? We gaan een onzekere tijd tegemoet, daar is iedereen het over eens. Niemand weet wat de precieze invloed van deze crisis op de economie zal zijn en hoe moet jij als ondernemer daarop anticiperen?

Wij willen je graag de volgende tip meegeven:

Subsidie Praktijkleren

4 juni 2020

Heb jij dit jaar een leerling in dienst gehad of heb je nu nog iemand in dienst? Weet dan dat je voor deze leerling subsidie kan ontvangen! Wij helpen je graag om dit voor jou in orde te maken, zodat je deze subsidie ook daadwerkelijk ontvangt.

Aanvullende informatie Noodpakket 2.0

4 juni 2020

Eerder kon je in ons nieuwsbericht alle informatie lezen over het Noodpakket 2.0. Mocht je deze gemist hebben, of wil je alle informatie nog even rustig teruglezen? Ga dan naar het nieuwsbericht over het Noodpakket 2.0

In dit nieuwsbericht willen we je graag nieuwe informatie over het Noodpakket 2.0 geven. Donderdag 28 mei is namelijk bekend geworden dat het kabinet het Noodpakket aanpast om tegemoet te komen aan alle kritiek op de eerste versie van het Noodpakket 2.0. We zullen daarom verdere aanvulling geven op de volgende onderwerpen:

  • Verlenging Noodpakket
  • Verhoging Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)
  • Extra bepaling in de regeling tegemoetkoming loonkosten (NOW)

Noodpakket 2.0

25 mei 2020

Afgelopen woensdag is het Noodpakket 2.0 aangekondigd met daarin diverse nieuwe of verlengde maatregelen om ondernemers te steunen. In combinatie met het langzaam weer verruimen van de mogelijkheden om te ondernemen, moeten deze maatregelen ervoor zorgen dat ondernemers deze zware tijd doorkomen.

In dit nieuwsbericht willen we verder ingaan op wat die maatregelen voor jou kunnen betekenen.

Fion Wong 1 mei gestart als accountant

19 mei 2020

Per 1 mei is Fion Wong AA bij ons gestart als accountant. Wij heten Fion van harte welkom en wensen haar veel plezier en succes in haar nieuwe functie!

Zij vertelt je graag wat meer over wie zij is en wat zij voor je kan betekenen. Benieuwd? Lees dan meer over onze nieuwe accountant.

Minimumloon stijgt 1,6% per 1 juli 2020

12 mei 2020

De stijging van het minimumloon betreft geen coronamaatregel, maar vinden wij wel belangrijk om te vermelden, omdat dit ook voor veel ondernemers geldt.

Vakantiedagen tijdens corona

11 mei 2020

Onze HR-professionals bij Peopleprofs merken de laatste dagen dat veel ondernemers vragen hebben op het gebied van vakantiedagen en verlof. Hoe kun je als bedrijf dit strategisch inzetten? En mag je je werknemers verplichten om nu vrij te nemen?

Reiskostenvergoeding tijdens de coronacrisis

23 april 2020

Reiskostenvergoeding, hoe moet je hier mee omgaan? Mag je deze onbelast blijven betalen?

Doordat er nu veel mensen thuiswerken tijdens de coronacrisis, hebben zij dus ook geen woon-werkverkeer. Wat betekent dit? Mag je dit dan nog onbelast blijven betalen?