Bedrijf kopen

Bedrijf kopen

Als ondernemer bent u iedere dag bezig met de groei en optimalisatie van uw onderneming. U maakt (strategische) keuzes voor de toekomst, bepaalt in welke segmenten u kunt groeien en vraagt zich af hoe het rendement verhoogt kan worden. Dan komen er verschillende vragen langs. Zou u groei kunnen realiseren door een andere onderneming te kopen, zodat u in die specifieke markten kunt opereren? Waar moet u rekening mee houden? En waar vindt u zo’n bedrijf dat past bij uw wensen en ambities? Laat u adviseren door de consultants van Coralis.

Ieder aankooptraject is uniek. Het is een complex traject, maar dankzij hun jarenlange ervaring weten de consultants van Coralis precies wat er allemaal bij komt kijken. Zij helpen u met zoeken naar een bedrijf dat past bij uw strategische ontwikkelingen en groeiambities. Om een bestaand bedrijf over te nemen spelen branche, omvang en persoonlijke aspecten een rol. Daarom is kennis en begeleiding bij het kopen van zo’n onderneming zo belangrijk.

En juist daar kunnen wij u bij helpen. Op basis van uw doelstellingen en onze ervaring gaan wij samen kijken hoe we dit proces kunnen vormgeven. Daarbij is het uitgangspunt altijd: een succesvolle overname die als basis kan dienen voor de groei van uw onderneming.

Samen met u stellen onze consultants een profiel op van het type bedrijf dat u zoekt. Daarna gaan zij ook daadwerkelijk met u op zoek naar een geschikt bedrijf. Ze kijken daarbij onder meer kritisch naar de juiste branche, omvang en de resultaten van potentiële bedrijven. Uiteraard is ook de maximale overnameprijs van belang; hoeveel wilt u financieren uit eigen middelen en hoeveel uit externe financiering? Maar ook andere – de zachte – aspecten spelen een rol. Wat is de bedrijfscultuur? En sluit dit aan bij uw eigen bedrijf? Ook persoonlijke aspecten kunnen meewegen in het uiteindelijke advies.

Is er een passend bedrijf gevonden? De consultants van Coralis kunnen u uiteraard ook begeleiden bij het aankoopproces, de financiering en de succesvolle afronding.

Overweegt u een bedrijf te kopen? En bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.