Familieopvolging

Familieopvolging

Er komt een moment dat het tijd wordt om uw onderneming over te dragen. Misschien heeft u een voorkeur om dat te doen aan iemand in de familie. Een familieopvolging maakt u maar één keer in uw leven mee en er komt erg veel bij kijken. Bij familieopvolging zijn zowel de zakelijke aspecten belangrijk, maar ook de emotionele kant moet niet onderschat worden.

Het proces van opvolging gaat niet alleen over geld, maar ook over familieverhoudingen. Daarom worden alle hoofdrolspelers in het opvolgingstraject intensief en kritisch begeleid. Is de gedroomde opvolger wel de meest geschikte opvolger? Of komt deze uit onverwachte hoek? Wat doet het met andere gezinsleden als bijvoorbeeld de oudste zoon of dochter als vanzelfsprekend de uitverkorene is? En wat is de rol van de DGA binnen zijn/haar bedrijf en wat is de rol van de DGA als vader of moeder binnen het gezin?

Binnen Coralis is er jarenlange ervaring in het begeleiden van families bij opvolgingsvraagstukken. Mooi is dat die ervaring binnen de ZMGroep nu in de praktijk wordt gebracht vanwege een heus opvolgingstraject tussen vader (Siebe de Haan) en dochter (Ilse de Haan).

Wilt u eens vrijblijvend doorspreken wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Benieuwd naar de transacties die wij hebben gedaan en wat klanten over ons zeggen?

Een sparren over de mogelijkheden?